Följ med på OperaVännernas resa till Wien, Bratislava och Budapest den 21 februari till den 25 februari 2019

På programmet står fyra unika operor: Donizettis Lucia di Lammermoor och Mozarts Idomeneo i Wien, Verdis Don Carlos i Bratislava och Ponchiellis La Giaconda i Budapest.

Torsdagen den 21 februari:

Flygavgång kl. 09.25 från Arlanda med ankomst till Wien kl. 14.15 (via Frankfurt). Med egen buss är det knappt en halvtimme till vårt femstjärniga hotell Bristol, beläget 97 meter från Wiener Staatsoper. Efter att vi checkat in har vi fri tid att installera oss i Wien.

Lucia di Lammermoor börjar kl. 19.00 (preliminärt) på Wiener Staatsoper. Här får vi höra idel internationella storsångare som ryskan Olga Peretyatko i Lucias parti. Hennes älskare Edgardo sjungs av den peruanske tenoren Juan Diego Flórez, medan hennes hänsynslöse bror Enrico görs av den rumänske barytonen George Petean.

Fredagen den 22 februari: 

Efter frukost träffar vi Gilles Gubelmann som tar oss på en utflykt med tema musik i Wien. Med sin mer än 20 år långa operabakgrund i Wien och djupa intresse för stans arkitektur och historia, blir Gilles vår perfekte ledsagare. Vi besöker några av stans stora teatrar, kaféet där Mozart och Beethoven spelade samt andra platser med både historisk och samtida musikaliskanknytning till Wien. Bland annat blir det ett besök i kostymateljén på Theater an der Wien innan vi intar en gemensam lunch på ett av Wiens kända kaféer.

Idomeneo börjar kl. 19.00 (preliminärt) på Wiener Staatsoper. Här får vi höra den schweiziske tenoren Bernard Richter som Idomeneo, den israeliska mezzosopranen Rachel Frenkel som Idamante och den lettiska sopranen Marina Rebeka som Elettra.

Lördagen den 23 februari:

Kl. 13.00 lämnar vi Wien med buss från hotellet och reser vidare till Bratislava, där vi checkar in på Hotel Sheraton en timme senare. Vi upptäcker en av EU:s minst omtalade huvudstäder genom en stadsvandring i stadens historiska delar, där vi bland annat besöker den gotiska 1300-talskatedralen Sankt Martin, som med sin höga spira dominerar stadsbilden. Det blir tillfälle att vila benen på en liten vinbar, där vi provar några utvalda slovakiska viner.

Verdis Don Carlos (på italienska) börjar kl. 19.00 på den nya Slovakiska Nationalteatern tvärs över gatan från hotellet. Sångarbesättning denna kväll har ännu inte meddelats oss då flera lag alternerar.

 Söndagen den 24 februari:

Resan fortsätter med buss till Budapest. Vi beräknas vara framme lagom till en gemensam lunch. Därefter fortsätter dagen med en stadsrundtur med buss. Vi gör stopp vid några av stans mest kända landmärken. Historikern Kata Sofia Vincze ger oss en generell introduktion till Budapest och dess arkitektur.

Ponchiellis La Giaconda (på italienska) börjar kl. 18.00 på Erkelteatern (450 meter från vårt hotell).Rollen som Gioconda sjungs av Eszter Sümegi, en av Ungerns främsta sopraner och Barnabas roll av den rumänske barytonen Alexandru Agache, som framträder på all världens operascener. Enzo Grimaldis tenorparti sjungs av ungraren Gergely Boncsér.

Måndagen den 25 februari:

Kl. 10.00 avgår buss till flygplatsen i Budapest. Kl. 12.30 avgår flyget hem via Frankfurt. Ankomst Arlanda kl. 18.00.

Pris: 22 700 kr per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägget är 2 750 kr.

I resans pris ingår:

  • Reguljärflyg Lufthansa/Austrian Airlines; Arlanda–Wien (via Frankfurt), Budapest–Arlanda (via Frankfurt), inkl. flyg- och säkerhetsskatter.
  • Samtliga transporter med egen buss i enlighet med programbeskrivning ovan.
  • Inkvartering fyra nätter i delat dubbelrum på hotell med 5- och 4-stjärnig standard inkl. bufféfrukost.
  • Mat och dryck under pausen samtliga föreställningskvällar.
  • Två luncher inkl. vin/öl och kaffe.
  • Fyra operabiljetter till ovan nämnda föreställningar.
  • Guidade turer enligt programmet, där trådlös medhörning ingår under hela resan.
  • Färdledning från Travel2opera.
  • En representant från OperaVännernas styrelse är med på resan.
  • Resan arrangeras av Travel2opera med resevillkor enligt webbsidan: www.travel2opera.com.

Priset baseras på eurokursen per den 28 september 2018.

Anmälan till resan görs direkt till Joel Rapi, med e-post: joel@travel2.se eller via telefon: 08-33 30 22, senast den 19 oktober.

För resans genomförande krävs minst 20 deltagare. Om deltagarantalet understiger 20 personer kan resan komma att ställas in.

Välkommen med din anmälan!